31 maart 2012 - Los Angeles - Death Valley - Amargosa Valley

1e episode op Youtube (31 maart en 01 april gecombineerd) : klik hier (er wordt een apart venster geopend)


Het “leuke” aan het reizen naar het Westen is dat je altijd vroeg wakker bent en dus al snel kunt beginnen aan hetgeen waarvoor we zo ver gevlogen hebben : nieuwe streken gaan ontdekken…

Vermits een echt bezoek aan LA eerder voorzien is voor een latere reis zullen we het ook kort houden en ons louter beperken tot zaken die min of meer op onze route liggen richting Death Valley NP.
Ook al omdat het, in tegenstelling tot de meeste beelden die men meestal ziet van uit LA, Beverly Hills en Hollywood, helemaal geen zonnig weer is en zelfs een beetje aan het miezeren is.

De eerste (korte) stop is Beverly Hills en een autoritje langs de peperdure winkels van Rodeo Drive.


Van daar uit gaat het naar Hollywood Boulevard waar we gewoon eens snel enkele van de ruim 2.500 sterren willen zien op de Walk of Fame.
We vinden, merkwaardig genoeg, een parkeerplaats recht over het Kodak Theatre, de plaats waar de film Oscars uitgereikt worden.
Aan de ingang van het Kodak Theatre vind je overigens de enige ster die niet op het trottoir ligt, maar wel aan de muur hangt : de ster van boks legende Mohammed Ali werd in 2002 aan de muur van het Kodak Theatre bevestigd nadat hij een aanvraag in die zin had ingediend bij de Hollywood Chambre of Commerce, omdat hij “niet over zich heen wilde laten lopen”…

 
De allergrootste sterren vind je overigens vlak vóór het Mann’s Chinese Theatre dat in 1927 geopend werd en al die tijd de belangrijkste plaats was in Hollywood voor filmpremières.
 
Vooraleer verder te rijden maken we nog een foto van het “Hollywood”-logo dat gelukkig nog net te zien is door de miezerige lucht.

Het was de bedoeling om nog een bezoekje te brengen aan het Griffith Observatory van waar men een grandioos uitzicht heeft op LA, maar dat wordt omwille van de weersomstandigheden “verschoven naar een latere datum”…

We verlaten LA en na enkele km is het al een blauwe lucht met een heerlijk zonnetje.  We gaan richting Mojave waar we langs het vliegtuigkerkhof passeren.  Door de bijzonder droge lucht parkeren hier heel wat vliegtuigmaatschappijen, al dan niet tijdelijk, hun vliegtuigen op overschot.

 
We rijden naar Death Valley via Aqueberry Point (onze eerste dirt road), één van de hoogste punten van het park en van waar men een weids uitzicht heeft over de ganse omgeving.

Van daar uit richting Stovepipe Wells, Furnace Creek en Artist Drive.


Het is ondertussen behoorlijk heet geworden (35°C) en er woeden bijzonder krachtige zandstormen.  Op bepaalde plaatsen is het zo goed als onmogelijk om uit de wagen te stappen zonder het risico te lopen om gezandstraald te worden…


Het is de eerste keer dat we in Death Valley zijn en de omgeving valt veel beter mee dan hetgeen we er van verwacht hadden.  Niet zomaar “een zandbak”, maar heel mooie kleuren, hoge berg- en rotspartijen en een bijzondere aanblik om zo in de verte die zandstormen te zien razen.

Om 19u50 komen we aan in ons hotel in Amargosa Valley.

Overnachting in Longstreet Inn and Casino, Amargosa Valley
Aantal km gereden : 363
Geen opmerkingen:

Een reactie posten