03 april 2012 - Kanab - White Pocket - Page


3e Episode van onze reis : klik hier (er wordt een apart venster geopend)We zijn om 8u30 vertrokken van uit Kanab met Terry Alderman (een plaatselijke fotograaf die ook tochten organiseert naar afgelegen en moeilijk bereikbare gebieden).
Maanden geleden hebben we deze tocht naar White Pocket al gereserveerd en nu is het eindelijk zo ver.  Gelukkig zijn we alleen zodat we genoeg plaats hebben in de oude, maar oerdegelijke 4x4 Jeep van Terry.

Hij rijdt niet meer langs de House Rock Valley naar White Pocket omdat de weg volgens hem veel te slecht geworden is, maar wél via de 89A.
Vermits we 's avonds in Page slapen, rijden we met hem mee tot aan het punt waar de dirt road begint. Daar laten we onze wagen achter.
Het voordeel van deze route is dat je door een schitterend bergachtig gebied rijdt (vandaag nog sneeuw) eerst tot aan het begin van de dirt road, en daarna richting Page door de prachtige Marble Canyon.

De route zelf naar White Pocket zou ik zeker niet zelf rijden. Je hebt absoluut een high clearance nodig en liefst ook een 4x4. Maar dit is niet het enige probleem, er zijn ook oneindig veel zijwegen. De wegen zijn bijzonder zanderig met diepe sporen zodat zelfs de onderkant van Terry's wagen regelmatig sleepte. Wij (ook Terry) vielen echter bijna om van verbazing toen we op een paar km van White Pocket ineens een gewone personenwagen tegenkwamen. Het is voor iedereen een raadsel hoe die dat klaargespeeld heeft.

White Pocket dan : onbeschrijflijk mooi en zowel volgens Terry als nog een andere fotograaf die daar aanwezig was, minstens zo mooi als The Wave, maar met het grote voordeel dat er (nog?) geen permit nodig is en een veel groter gebied, waar het ene hoekje al mooier is dan het andere.


Na zowat 3u genieten (Terry laat je de ganse tijd gerust, maar geeft wel tips als je het hem vraagt) terug bijna 2u zandwegen tot aan de 89A. En daarna verder genieten door Marble Canyon richting Page...

Vandaag een schitterende tocht gemaakt met Terry Alderman naar White Pocket. Onvoorstelbaar mooi gebied.
--> Ter info : we hebben voor 2 personen 274 dollar betaald (incl tax).

Om 19u15 komen we aan in ons hotel in Page.

Overnachting in Best Western Lake Powell, Page
Aantal km gereden (zonder dirt road naar White Pocket) : 240
2 opmerkingen:

  1. Wij zijn een aantal jaren geleden ook met Terry daar geweest. Zijn het helemaal met je bevindingen eens. Mooie foto's en verhalen compliment. Ook informatie is heel belangrijk en goed. Wil graag een aantal routes (trails) van jullie downloaden maar heb een Samsung met Android en geen Iphone. Kan ik eventueel op een andere manier met jullie in contact komen.
    Jan en Carla uit Amsterdam. (Gaan op 5 mei ook weer naar het Zuid Westen).

    BeantwoordenVerwijderen