02 april 2012 - Overton - Valley of Fire - Zion NP - Kanab

2e episode op Vimeo : klik hier (er wordt een apart venster geopend)Om 8u15 vertrokken vanuit North Shore Inn, na een heerlijk ontbijt.  De uitbaters hadden zelfs alle tafeltjes aangekleed in een Paas-thema en we konden genieten van…echte Belgische wafels.  Niet dat stroperige gedoe wat je in elk hotel in de VS ’s morgens krijgt, maar gewoon goede Belgische wafels klaargemaakt in toestellen waarop zelfs vermeld stond “real Belgian Waffles”…
North Shore Inn is absoluut een aanrader als je naar de Valley of Fire gaat.  De eigenaar weet er ook heel wat over te vertellen en geeft nuttige tips.

Onze eerste stop zal dus Valley of Fire worden.  Vroeger waren we hier al eens langsgereden maar hadden het niet bezocht, gewoon uit onwetendheid.  Ondertussen echter zo veel positieve commentaren gelezen op internet dat dit absoluut in onze planning moest ingepast worden.
En ik moet zeggen, we hebben er helemaal geen spijt van : wat een prachtig park ! 


We vielen gewoon van de ene verbazing in de andere.  Achter elke bocht, achter iedere hoek duikt weer een ander pareltje op.


We hebben een paar uur in het park doorgebracht, maar het kan geen enkel probleem zijn om hier een volledige dag (of zelfs (veel) langer) te blijven zonder dat het gaat vervelen.
In die korte tijdspanne moet men zich nu eenmaal beperken tot plaatsen die niet zo ver van de weg af liggen, maar er moeten echt schitterende plekken te ontdekken zijn als men verder gaat, zie bvb de website van Steffen Synnatschke : http://www.synnatschke.de/fotos/nevada/valley-of-fire-sp/fire-wave.jpg.html
Kleine tip : als je naar The Fire Wave gaat, neem dan niet de aangeduide weg, maar ga vanaf de parkeerplaats nog iets verder de weg af naar beneden tot de eerste Dip en ga dan direct links af. Dan ga je via de Pink Canyon, welke enig mooi is.


Op die manier kom je aan de voet van The Fire Wave maar via een veel mooiere route.


Ons einddoel voor vandaag is Kanab maar daar gaan we niet via de “korte” route naar toe, maar wel via Zion NP.  Daarvoor nemen we ook niet de gewone weg, maar wel de dirt road Smithsonian Butte Road.
Het is al in de namiddag als we de dirt road inslaan en onmiddellijk krijgen we de smaak goed te pakken : die typische rode (stof)aarde waar we doorrijden met schitterende uitzichten.
We komen oa ook enkele cowboys te paard (uiteraard…) tegen die hun vee aan het binnenhalen zijn.  Maar voor de rest niemand…enkel pure, prachtige, wilde natuur…


Men heeft wel absoluut high clearance nodig voor een paar honderd meter midden in de route, 4x4 niet noodzakelijk.  Maar wat een formidabele uitzichten hadden we op die route op de door het zonlicht verlichte bergen van Zion.


Zion NP hebben we vroeger ook al eens bezocht, dus er “gewoon” door rijden via de Scenic Road was het enige wat dit jaar in de planning stond.  Maar het is dan ook een heel mooie Scenic Road…

Om 18u55 komen we aan in ons hotel in Kanab.

Overnachting in Best Western Red Hills, Kanab
Aantal km gereden : 350


1 opmerking:

  1. Heel Mooie foto's. Zou direct vliegtuig pakken om terug naar het zuidwesten te gaan. Groeten Jess

    BeantwoordenVerwijderen