07 april 2012 - Torrey - Cathedral Valley Loop - Hanksville

7e Episode over onze reis : Cathedral Valley Loop (er wordt een apart venster geopend)
Vertrokken om 9u30 uit Torrey en opnieuw een prachtige, zonovergoten dag.

Dus eigenlijk een beetje overbodig gingen we ons deze morgen informeren bij het Visitor Center van Capitol Reef omtrent de waterstand van de Fremont River.
Maar wat bleek : de rangers raadden ons ten stelligste af om door de Fremont River te rijden. Het water stond veel te hoog en ze waren er zeker van dat onze Nissan Murano het niet zou halen :o . Ze stelden voor om gewoon de oostelijke kant tot helemaal boven te rijden en dan terug naar de hoofdweg langs dezelfde route. Al bij al konden we ons daar wel in vinden, we wilden geen takeldienst opbellen om onze huurwagen uit de Fremont River te slepen.
Een echte all-American met cowboyhoed, boots en alles er op en er aan stond alles mee te luisteren en ging met ons mee naar buiten. Hij wist te vertellen dat hij de Loop gisteren gedaan had en dat wij zeker zonder probleem door de rivier zouden kunnen rijden. Als ik echter zijn auto zag...tja...die had bijna een ladder nodig om er in te stappen. 'Maar', zo zei hij, 'anders rij ik wel met jullie mee en mochten er toch problemen zijn dan trek ik jullie er wel uit'. Zo gezegd,zo gedaan, de ganse familie samen met een boel vrienden, in twee gigantische SUV's waarvan de paarden smeekten om al hun krachten te mogen ontbinden, reden met ons mee.

Aangekomen bij de Fremont River gaf hij eerst nog eens een demonstratie hoe ik er best doorreed. Wel, het water stond best hoog, vooral bij het uitrijden van de rivier, maar we waagden het er maar op. Met zoveel backup kon er weinig mislopen. De zoon vroeg ook al onze camera om alles van op de oever te filmen en toen ze onze GoPro op de voorruit zagen staan werd het helemaal 'amazing' en 'great'.
We reden er inderdaad zonder probleem door. De vriendelijke man reed nog eens terug om onze camera te halen en kwam ook nog eens terug door de rivier gestoomd om hem af te geven :thumbup: . Ik zie het bij ons in België nog niet snel gebeuren...Na de obligatie foto met alle "hulpverleners" waren we dus vertrokken voor wat een onwaarschijnlijk mooie trip zou worden.


Eigenlijk kan ik kort zijn : voor de lezers die de loop al gereden hebben : goede wijn behoeft geen krans, dus die weten wat er te zien valt. Voor de lezers die hem nog niet reden en nog twijfelen : niet meer doen, maar direct beslissen om de CV-Loop onverwijld te rijden!Enkel in het meest noordelijke gedeelte hadden we overigens onze high clearance nodig, overal elders reed het heel vlot.


Misschien nog een tip voor het schitterende uitzichtpunt Lower Cathedral Valley Overlook : je kan een uitzichtpunt links of rechts kiezen. Wij kozen voor het linkse omdat het ons een beetje dichter én minder klimmen leek. Maar ik denk dat het rechtse uitzichtpunt beter is omdat je dan zowel de Temple of the Sun als de Temple of the Moon in al hun glorie aan je voeten ziet. Bij ons was het zicht op de Temple of the Moon ietwat belemmerd door een rotspartij. Ik denk dat je op het rechter uitzichtpunt langs die rotsen kijkt en wél beide Tempels ziet staan.


Bij de Tempel of the Sun bleven we ook nog lang spreken met iemand van Aspen die er vannacht bleef slapen in zijn pickup truck om zo morgen bij zonsopgang de mooiste foto's te kunnen schieten.


 
Om 19u00 komen we aan in ons hotel in Hanksville (Whispering Sands Motel). Ziet er heel verzorgd en vooral heel rustig uit. Nu 19u20 en nog altijd een bijzonder aangename temperatuur. De stoeltjes staan voor de deur (het zijn cabins) en daar genieten we nog een beetje van de avondzon.


Overnachting in Whispering Sands Motel, Hanksville
Aantal km gereden (inclusief Cathedral Valley) : 180


Geen opmerkingen:

Een reactie posten