30 maart 2012 - Brussel - Los Angeles


Hieronder alvast een voorsmaakje van onze reis...
Om 10u40 stapten we het vliegtuig op in Brussel voor onze tweede reis door het Zuid-Westen van de States.


Anders dan de vorige keer hadden we niet gekozen voor een georganiseerde reis, doch alles zelf in elkaar gestoken, geholpen door de ervaring van de vorige jaren en uiteraard met heel wat opzoekingswerk op internet.
 
De vliegtuigtickets werden geboekt via Connections en de hotels via Hotels.com.  Een 3-tal hotels waren niet te boeken via een brooker en die hebben we rechtstreeks geboekt.

We vlogen eerst met Air Canada AC833 naar Toronto (stopover in Montréal) en vervolgens verder met AC793 naar Los Angeles.


Flying time : Brussel – Montréal : 7u40   -   Montréal – Toronto : 1u15   -   Toronto – Los Angeles : 5u25


Zoals gewoonlijk was iedereen (zowel boordpersoneel als douane) in Toronto weer in de onwetendheid of we al dan niet onze bagage moesten ophalen en opnieuw inchecken voor de vlucht naar LA.  Gelukkig wisten we sinds vorig jaar, toen we ook via Toronto naar Seattle vlogen, dat de bagage effectief moet opgehaald worden en opnieuw ingechecked.  Eigenlijk niet te geloven dat zelfs het personeel van Air Canada dat nog altijd niet weet en in veel gevallen de passagiers verkeerd inlicht in de zin van dat de bagage rechtstreeks doorgaat naar de eindbestemming : niet dus, altijd bagage gaan claimen en opnieuw inchecken!

We komen aan in LA om 20u30 plaatselijke tijd en nemen direct de shuttlebus van Alamo om onze auto te gaan ophalen.  Deze keer hebben we die geboekt bij www.USA-Reisen.de.

Bij Alamo verloopt alles heel vlot en kunnen we zelfs gewoon onze auto gaan kiezen uit een ganse rij.  We zijn van plan om opnieuw een Ford Escape SUV te nemen, maar net op dat ogenblik komt er een nagelnieuwe (600 miles op de teller) Nissan Murano aangereden.  We besluiten direct om die te nemen en zullen het ons geen enkel moment beklagen.  Het blijkt een 6 cylinder, 3500cc te zijn en daar zullen we in de volgende 2 weken nog veel plezier aan beleven…


Ons eerste hotel Travelodge LAX Airport ligt om amper 1 mijl van Alamo en enkele ogenblikken later zijn we dan ook al in dromenland (letterlijk en figuurlijk…)

Overnachting in  Travelodge LAX Airport, Los Angeles
Aantal km gereden : 2

2 opmerkingen:

  1. Gaat goed met het reisverlag, ik heb me net ingeschreven bij "follow by email" voor jullie volgende verslag naar Alaska, schiet al op:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het begint inderdaad kortbij te komen...we zien er naar uit om iets totaal anders te gaan ontdekken dan afgelopen maand april.

    BeantwoordenVerwijderen