04 april 2012 - Page - Smoky Mountain Rd - The Nautilus - Toadstool Hoodoos

4e Episode (deel 1) van onze reis : klik hier (er wordt een apart venster geopend)Om 9u05 vertrokken van uit Page.

Vandaag de Smoky Mt Rd, Kelly Grade en Smoky Holow Rd gereden : wat een fantastische landschappen en opnieuw iets wat je nergens anders vindt.
We wilden ons eerst informeren bij BLM Big Water, maar...die zijn momenteel gesloten op dinsdag en woensdag. Anderen die daar ook waren wisten dat er momenteel grote geldproblemen zijn en dat ook andere offices maar sporadisch meer open zijn. Toen we om 15u05 bij BLM-Paria aankwamen was dit ook al dicht (om 15u), maar toen de, vrouwelijke ranger, mij zag aankomen dook ze achter haar desk en kwam niet meer tevoorschijn. Haar PC stond ook nog gewoon op. Ik heb een 'beleefd' briefje onder de deur geschoven...

Daarna naar een nog 'maagdelijke' parel : The Nautilus.

Op de terugweg naar Page naar de Toadstool hoodoo. Die was wel mooi en stond ook perfect in het zonlicht, maar de hoodoos 270m verder naar het westen : wow, wat een schoonheid! We waren er rond 16u30 en de ruimte waar ze staan (tussen 2 hoge rotsen) was perfect verlicht. We zijn helemaal doorgegaan tot op het einde, achter de hoodoos en het uitzicht van daaruit was echt van een uitzonderlijke schoonheid : de hagelwitte hoodoos op de voorgrond, en op de achtergrond de vallei met de weg Page-Kanab, omboord door de hoge dieprode/witte (bedankt namiddagzonnetje) rotsen : om sprakeloos van de worden.
Als je ze wilt bezoeken, hou dan absoluut rekening met het uur (de vork 15-17u begin april was perfect), want anders staan die schitterend witte hoodoos volledig in de schaduw.Vooraleer naar Page te rijden, nog de Studhorse Point en ook daar enig mooi uitzicht met de hoodoos op de voorgrond en Lake Powell en Lone Rock, mooi door de zon verlicht, op de achtergrond. We waren hier echter iets te laat om nog volop van de hoodoos en het uitzicht op Lake Powell te genieten.Om 19u30 komen we aan in ons hotel in Page.

Overnachting in Best Western Lake Powell, Page
Aantal km gereden  : 220Geen opmerkingen:

Een reactie posten