08 april 2012 - Hanksville - Four Corners - Canyon de Chelly - Chinle

Episode 8 op Youtube over onze reis : klik hier (er wordt een apart venster geopend)Toen ik enige tijd geleden ons roadbook samenstelde had ik een alternatief voorzien in het geval de Cathedral Valley niet zou te rijden zijn. Dan zouden we ineens doorrijden naar Farmington om, natuurlijk, de Bisti Badlands te gaan bezoeken. Ik had dus een mooie frontpage gemaakt met de schilden erop van de 5 staten waar we zouden doorrijden (Californië, Nevada, Arizona, Utah en New Mexico). Nu Bisti echter wegviel konden we het niet maken dat deze frontpage niet meer zou kloppen...
Toen we deze morgen vertrokken dachten we dat we vandaag een zee van tijd zouden hebben :wink: en toen mijn zoon, na een tijdje op de kaart kijken, ineens in een opwelling voorstelde om dan maar, naar Amerikaanse normen, een 'kleine' omweg te maken en naar de Four Corners te rijden was dit direct beslist (dan moesten we er wel voor zorgen dat we niet in Colorado zouden gaan staan, anders klopte die frontpage weer niet :D ). We konden toch niet beginnen afwijken van ons dagelijks schema van maar na 19u in het hotel aan te komen, bovendien dachten we (later beschouwd ten onrechte want de Navajo volgen, in tegenstelling tot Arizona, wél Daylight Saving Time) dat we een uur extra hadden vandaag.

Dus via de Ut-95 S op weg. Maar viel dat even tegen, dat tijdoverschot :shock: : menslief wat een mooie route is dit ! We 'moesten' gewoon om de 500m stoppen voor een fotostop. En dat was dan nog allemaal voordat we aan Hite Viewpoint (Lake Powell) waren. Vanaf daar werden die 500m zelfs 250m...


Eens daar voorbij waren we eindelijk 'verlost' van al die mooie uitzichten en konden we verder.
Maar toen kwamen we weer allerlei wegwijzers tegen van plaatsen die we 3jr geleden bezocht hadden : Mexican Hat, Monument Valley, Natural Bridges, Moki Dugway. Ik moest echt mijn stuur tegenhouden om nergens in te slaan, want anders zou onze planning toch wel echt dramatisch beginnen worden.

Vanaf Bluff slaat de route echt wel volledig om en reden we door een troosteloos, dor, uitgestorven landschap. Gelukkig doemde ineens, voor ons, Shiprock op. Het zou te ver geweest zijn om er naar toe te rijden, maar met de tele hebben we er toch een mooi plaatje kunnen van schieten.
Uiteindelijk kwamen we dan toch bij Four Corners. Ik had al eens op het forum gelezen dat men zich daar niet veel moet van voorstellen en inderdaad veel heeft het niet om het lijf (ter info : 3$ ingang/persoon). Maar we zijn toch blij dat we deze omweg gemaakt hebben.We kwamen rond 16u aan bij Canyon de Chelly en toen bleek dat we ons dus vergist hadden in het uur en dat we onze klok hier géén uur achteruit mochten draaien.
Willens nillens hebben de White House trail moeten laten vallen, maar we hebben wel alle punten van de South Rim rustig kunnen bekijken.Vermits we nu verblijven in de Holiday Inn, pal aan de ingang, moesten we ons geen zorgen meer maken om nog ver naar het hotel te rijden.

Vandaag opnieuw een wolkenloze hemel en hier in Chinle 26 graden. Op een bepaald ogenblik schoven er wel, net bij Spider Rock, een aantal wolken voor de zon, maar voor de juiste foto moet men een beetje geduld kunnen opbrengen... :wink:

 
Om 19u00 komen we aan in ons hotel in Chinle.

Overnachting in Holiday Inn Canyon de Chelly, Chinle
Aantal km gereden : 5332 opmerkingen:

 1. Hoi, ik zat vanavond even je weblog te bekijken en met name de foto's. Opvallend was dat jullie exact dezelfde foto hebben van Hite overlook, behalve dat bij jullie het water een heel stuk lager staat. Zie onze foto en vergelijk maar eens met die van jullie. http://www.marenko.net/amerika11/27%20september/slides/DSC01959.html
  Als je het leuk vind hoor!

  Verder veel mooie foto's en sommige weer heel herkenbaar voor ons

  Groetjes Marja (Ko-mar AA forum)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marja,

  het was ons in Page ook al opgevallen dat het water zo veel lager stond dan toen we er in 2009 waren.
  Heel mooie foto overigens...zoals gans die regio hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen