06 april 2012 - Tropic - Burr Trail - Torrey

6e Episode deel 1 op Youtube : klik hier (oa Burr Trail)
6e Episode deel 2 op Youtube :  klik hier (Scenic Drive Capitol Reef NP)Om 9u00 vertrokken van uit Tropic.

Vandaag natuurlijk nog eens terug naar één onze favoriete parken : Bryce Canyon. Opnieuw geen wolkje aan de lucht en bij -2°C de uitzichtpunten gaan bekijken die het ochtendlicht vragen. Wat heerlijk toch om die contrasten sneeuw/diepe rode stenen/staalblauw lucht te zien.  Maar wat een ijzig koude stormwind!  Dat maakte dat de gevoelstemperatuur nog een pak lager lag...Van Bryce ging het via de gekende, maar altijd weer verbazend mooie Scenic Route 12 tot in Boulder waar we de Hole in the Rock road namen voor een kort bezoekje aan Devil's Garden. Zelfde verhaal als in Bryce : die schitterende kleurcontrasten.

Verder door naar de Burr Trail : de eerste keer dat we die reden, maar wát een mooie route is dit zeg :thumbup: . Vooral het gedeelte van Long Canyon waar het zonlicht ook ideaal zat, voortdurend achter ons, kort na de middag, waardoor de vuurrode stenen als het ware bijna in brand stonden.
Natuurlijk mocht ook de Upper Muley Twist Canyon niet ontbreken. Deze route ligt er op sommige plaatsen heel slecht bij, maar met high clearance konden we toch tot aan het einde rijden. Van daar uit de korte hike naar de Strike Valley overlook en ik moet zeggen dat andere bloggers niet overdreven hebben als ze het uitzicht van hieruit beschreven : onwaarschijnlijk mooi .

Opnieuw dit contrast met de besneeuwde toppen van de Henry Mountains achter de Waterpocket Fold : wow!
Dat is misschien een voordeel van in april te reizen : zeer veel kans op dergelijke blauwe luchten (vandaag wel nooit warmer dan 10°C) en natuurlijk ook nog sneeuw op vele bergen (ook Bryce).

We dachten dat het dan zo'n beetje afgelopen was, maar de Notom Bullfrog Road noopte ons weer tot een fotostop zowat om de honderd meter. Vermoeiend zeg, door dergelijke mooie landschappen rijden...

We sloten af in het park waarvan we vinden dat het beste tijdstip om het te bezoeken tijdens de golden evening-hour is : Capitol Reef. Op dit tijdstip lijken alle rotsen wel vuur te spuwen. En vandaag was het niet anders...

Vandaag misten we eigenlijk maar 1 ding : hier en daar een héél klein wolkje om de blauwe lucht een beetje te breken...


Om 19u50 komen we aan in ons hotel in Torrey.

Overnachting in het volledig vernieuwde Red Sands hotel in Torrey.

Aantal km gereden : 380


Geen opmerkingen:

Een reactie posten