05 april 2012 - Page - Wahweap Hoodoos - Bryce NP - Tropic


5e Episode op Youtube : klik hier (er wordt een apart venster geopend)Om 8u35 vertrokken van uit Page.

Als eerste stopplaats was het BLM-kantoor in Big Water geprogrammeerd om ons nog eens te gaan informeren betreffende de bereikbaarheid van Wahweap Hoodoos.  Nou, het antwoord was klaar en duidelijk (en bijzonder snel...) : "the only official road is the one from Big Water, the road from the Cottonwood Canyon Road is closed").

Omdat we helemaal geen zin hadden in een "wandeling" van een paar uur door een uitgedroogde, doch nog altijd modderige, wash, besloten we om toch maar via de "sluiproute" te proberen.
Wij kunnen zeggen dat die alternatieve route naar de Wahweap hoodoos perfect te rijden is. We moesten enkel 2 cattle-gates openen (én opnieuw sluiten...).
Voor de rest stond er enkel een klein bordje langs de weg met "Administrative Road" maar geen enkel verbodsteken of wat dan ook.

Eerlijk gezegd vonden we de Wahweap Hoodoos een beetje tegenvallen en we mogen er niet aan denken dat je daarvoor vanuit Big Water meer dan 2x10km zou moeten stappen. Misschien was het ook wel omdat we deze morgen niet echt zonnig weer hadden (maar wél behoorlijk warm om door de wash te stappen) en ze dus ook niet echt bright white waren. Gisteren waren we veel meer onder de indruk van de hoodoos die op 250m van de Toadstool hoodoo staan.Vermits de Cottonwood Canyon Road afgesloten was zijn we via de Johnson Canyon Road naar Tropic gereden. Gans de dag een dicht wolkendek totdat we Tropic binnenreden. Vermits het dan nog maar 16u was en er ineens geen enkele wolk meer te zien was besloten we door te rijden naar Bryce. Enige tijd geleden had dit park een grote indruk nagelaten op ons, en ook nu weer opnieuw stonden we versteld van de schoonheid : die rode rotsen, op veel plaatsen nog bedekt met sneeuw en dan het contrast met de staalblauwe lucht was een schitterende schouwspel. Maar...koud koud koud...brrr. De thermometer in de wagen gaf 9°C aan, maar er stond zo'n stormwind dat het op bepaalde plaatsen bijna onmogelijk was om te blijven staan om een foto te nemen. Maar we hebben toch opnieuw genoten van de prachtige kleuren, in combinatie met de sneeuw, van Bryce.


Om 19u45 komen we aan in ons hotel in Tropic.

Overnachting in America's Best Value Inn, Tropic
Aantal km gereden  : 340Geen opmerkingen:

Een reactie posten