11 april 2012 - Ehrenberg - Joshua Tree NP - San Diego

Episode 11 op Youtube over onze reis : klik hier (er wordt een apart venster geopend)Om 9u15 vertrokken uit Ehrenberg.

Woensdag 11 april zagen we eerder als een 'verplicht' nummertje en omdat we toch naar San Diego moesten en om de dag toch een beetje inhoud te geven zouden we er maar eventjes Joshua Tree NP bijnemen.

Ik weet niet hoe het komt maar om één of andere bizarre reden had ik eigenlijk geen hoge pet op van dit park.
En dit vermoeden werd al snel bevestigd toen we, binnenkomend langs het Cottonwood Visitor Center mijlenver langs een bijzonder saaie weg reden waar eigenlijk niet veel anders te zien was dan een dor landschap.
Maar ineens, precies of iemand liet het gordijn vallen ging een totaal andere wereld voor ons open, vanaf de Cholla Cactus Garden. Een 'trail' van amper een paar 100m, maar wat een schoonheid van planten troffen we daar aan.
Zeg nooit meer zo maar "cactus" tegen een cactus. Wat waren die Cholla cactussen mooi zeg!En vanaf dan is het eigenlijk niet meer "goed gekomen" met Joshua Tree NP : we vielen gewoon van de ene verbazing in de andere : ineens doemt daar een toch wel heel bijzonder verrassend landschap op met de Jumbo Rocks, eigenlijk verwacht je die daar helemaal niet, die heel mooie, witte, precies opgeboende en goed glad gewreven rotsen.


De bedoeling was om vervolgens de Geology Tour Road te rijden, maar om 2 redenen hebben we dit niet gedaan : enerzijds omdat er aan de ingang een bijzonder groot, opvallend bord stond met de melding "4x4 wheel drive only" en anderzijds omdat het containertje waarin de foldertjes liggen (de bedoeling is dat je, vrijwillig, een coin in het gleufje laat vallen) helemaal leeg was. Dit betekent dus gewoon blindelings rijden zonder een goede uitleg over te verwachten uitzichtpunten en voor een dirt road van toch wel 2u zagen we dit niet zitten.

Dan zijn we via de Bighorn Pass Road tot aan de Barker Dam trail gereden. Duizenden en duizenden Joshua Trees kleuren hier het landschap, heel mooi.


De Barker Dam trail konden we nog net doen vooraleer het, eindelijk, eens zou gaan regenen. De lucht begon er steeds dreigender uit te zien. Maar ook nu bleef het weer helemaal droog, integendeel zelfs, het klaarde weer helemaal op met prachtige wolkenformaties als gevolg. Ook hier weer een enorme verrassing : wat is die trail mooi (zeker aan iedereen aan te raden), ook hier weer door eerst een verrassend rotslandschap.Om dan na de Barder Dam in een vlakte met honderden/duizenden Joshua Trees terecht te komen. We stonden volop te genieten van die prachtige bomen, euh...planten, want bomen zijn het strikt genomen eigenlijk niet.
We zagen nog 2 andere mensen bezig om de mooiste exemplaren te fotograferen en die spraken toch wel met een verdacht begrijpelijke taal : voor de eerste keer van gans onze reis hoorden we nederlands.  We begonnen al snel een praatje en al snel kwamen zij met iets op de proppen wat mij deed opkijken : op mijn vraag aan welke rondreis zij bezig waren was het antwoord : "wij hebben een nieuwe camper van El Monte van Chicago naar de Westkust gebracht, helemaal gratis en voor niets, we kregen daar 3 weken voor, 2500mijl en enkel het begin- en eindhotel (+ vliegtickets uiteraard) moeten wij betalen." Die dekselse Nederlanders toch met hun eeuwig zakelijke instinct :thumbup: . Voor de geïnteresseerden : te boeken via de website van El Monte zelf, of via Travelhome.nl. Blijkbaar komen de over te brengen campers vanaf november op de website en snel zijn is de boodschap.
We namen enigszins met spijt van de Barker Dam Trail en reden naar ons laatste viewpoint van onze reis : Keys View : wat een schoonheid en wat een dramatiek door de onwaarschijnlijke wolkenformaties die alles een bijna apocalyptisch uitzicht gaven boven de Coachella Valley. Enkel de muziek van Hans Zimmer ontbrak nog...

Na een rit via de Yucca Valley (duizenden windmolens) en de I-15 South (heel mooie highway door de bergen) waren we rond 18u30 in San Diego. We sliepen pal aan de haven en wat een heerlijk gevoel is het om na bijna 2 weken van stof en zand eindelijk nog eens de zee te kunnen ruiken en zien.

 
We gingen iets eten aan de kade en dit was het laatste "wapenfeit" van een schitterende reis.

Overnachting in Dolphin Motel, San Diego.
Aantal km gereden : 506

--> de terugreis op 12 april San Diego - Chicago - Toronto - Montréal - Brussel verliep zonder problemen en zonder vertragingen. Maar opnieuw met de nodige bagage-verwarringen in Toronto.  De verantwoordelijke aan de "luggage-info" op de luchthaven van Toronto zegt ons dat onze bagage "straight to Brussels" gaat, maar omwille van onze ervaringen op deze luchthaven gaan we toch maar naar de band waar de vlucht van uit Chicago aangekondigd wordt en inderdaad...daar komt onze bagage netjes aan.  Valiezen dus van de band gehaald en netjes opnieuw gaan inchecken voor de vlucht naar Montréal-Brussel.
Dus nogmaals voor toekomstige reizigers met tussenstop in Toronto : bagage altijd gaan ophalen en opnieuw inchecken!

2 opmerkingen:

 1. We hebben heel erg genoten van jullie resverslag.

  Mvg
  HansUitKoekelare (AllesAmerica-forum)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Hans,

  daarvoor doen we het ook een beetje hé, opdat anderen er iets zouden aan hebben en hopelijk tips kunnen gebruiken voor een toekomstige reis. Het is ook dankzij blogs van anderen dat wij onze reis hebben kunnen samenstellen.

  mvg
  Rudi (S-M-Latem)

  BeantwoordenVerwijderen